Општина Богданци                                                                                          

Занимливости за Општина Богданци

Кирил Петрушев - револуционер и општественик

 

     Се родил во 1895 година, починал во 1980 година.
     Во македонското револуционерно движење учествувал од 1914 година.
    Бил член на Иницијативниот одбор за свикување на АСНОМ. На 24 јуни 1944 година, во делегација со Методија Андонов - Ченто и Емануел Чучков, бил кај Јосип Броз Тито на разговор за македонското прашање.
    Бил член на АСНОМ, Министер за внатрешни работи во првата влада на Народна Република Македонија и Министерство за труд.
     Поради политичко несогласување бил разрешен од сите функции, затворен и пензиониран.
 

Новости

Анастасија Олумчева официјално стапи на функција Градоначалник на Богданци

 

   Денеска 19.04.2013 година, Анастасија Олумчева со врачувањето на Уверението за Градоначалник од страна на Претседателката на Општинската изборна комисија, Соња Маџирова, официјално стапи на функција Градоначалник на Богданци и со тоа стана првата жена Градоначалник, која ќе ја води Општина Богданци во наредниот четиригодишен мандат.
   Уверението ѝ беше врачено во присуство на досегашниот градоначалник Ристо Ичков, членовите на Општинската изборна комисија и вработените во Општина Богданци на приемот организиран во Кабинетот на Градоначалник во Општина Богданци.
   За време на приемот Анастасија Олумчева ја изрази својата желба за експедитивно и одговорно работење за време на мандатот кој што ѝ го доверија граѓаните на Општина Богданци: „Јас како прва жена Градоначалник на Општина Богданци, и најмлада Градоначалничка во Македонија ќе се залагам за оправдување на довербата и извршување на одговорностите кои ги очекувам и се очекуваат од мене.“
   Честитки за стапувањето на функцијата со желби за многу успеси во работењето, Анастасија Олумчева доби од досегашниот градоначалник Ристо Ичков.
„Општина Богданци треба да си го продолжи својот пат рамо до рамо со другите општини, бидејќи Општина Богданци го заслужува тоа, и сигурен сум дека и сега е во добри раце и ќе продолжи понатаму за доброто на сите граѓани.“
   Исто така Анастасија Олумчева доби честитки од членовите на Општинската изборна комисија, вработените во Општина Богданци, ОК на ВМРО-ДПМНЕ, локалните претставници на Демократски сојуз, на ДОМ и СДУ. Честитките лично ѝ ги упатија претседателот на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Стојан Воданов и носителката на листата за советници на ДОМ, Гонца Коцева.

 

 

ДЕЛОВНИ ИНФОРМАЦИИ

ЛИНКОВИ

 

 

Културни настани

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Број на гледања на артикли
760552

Посетители

1240388
Денес
Вчера
Оваа недела
Овој месец
Вкупно
644
1669
8674
40148
1240388

Server Time: 2017-11-24 12:52:34
Joomla template by Joomlashine.com