Општина Богданци                                                                                          

Занимливости за Општина Богданци

Мирче Џочков - општественик и стопанственик

 

    Се родил во 1912 година, починал во 1967 година.Од 1947 година до 1963 година бил раководител на земјоделската задруга "Изворски".
    Иницијатор е за градење на каналскиот систем за наводнување со што во Богданци, од 1954 година се  создадени услови за градинарство и лозарство.
    Под негово раководство се подигаат одрините и ладните оранжерии и се калемат крушките во Паљурци.
 

ИНФОРМАЦИЈА ЗА СВЕТСКИ ДЕН НА ЧИСТЕЊЕ

Почитувани,

На 15 септември 2018 година, милиони волонтери во мрежа од 150 земји ќе се обединат да го исчистат светот во еден ден.

За таа цел, ја споделуваме оваа информација со Вас за активно вклучување во глобалната акција за мапирање на диви депонии, користејќи ја апликацијата за мапирање WorldCleanup (https://www.worldcleanupday.org/map-it)Доколку не сте во можност да ја користите апликацијата, пријавете депонија во Општина Богданци на број 034 222 333 (со напомена за акцијата што ќе се одржи на 15.09.2018г).

Акцијата за мапирање трае до средината на месец август, по што  следува процес на избор на локации за чистење и понатамошна организација и логистика.

Во периодот од 10 септември до 13 септември, Општината ќе излезе со информации за текот на акцијата.

 

 

ДЕЛОВНИ ИНФОРМАЦИИ

ЛИНКОВИ

 

 

Културни настани

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Број на гледања на артикли
1090627

Посетители

1717576
Денес
Вчера
Оваа недела
Овој месец
Вкупно
1721
1719
3440
39321
1717576

Server Time: 2018-08-21 21:54:17
Joomla template by Joomlashine.com