Општина Богданци                                                                                          

HomeОдноси со јавност

Односи со јавност

СООПШТЕНИЕ ЗА ОБЈАВЕН ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ

Општина Богданци ги известува сите деловни субјекти регистрирани на територијата на општината дека во тек е јавниот повик Бр.2 за поднесување на предлог проекти за финансирање

- Инструмент за кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва „Старт-ап“ и „Спин-оф“,

- Инструмент за кофинансирани грантови и условени заеми за комерцијализација на иновации, -- -- Инструмент за кофинансирани грантови за трансфер на технологии

Објавен од страна на Фондот за иновации и технолошки развој

Во тек се инфо средби, истите ќе се одржат на:

29.09.2015 (вторник) на Универзитетот “Гоце Делчев” во Штип, свечена сала на Земјоделски факултет – Кампус 2, (амфитеатар бр. 84, 3ти кат) со почеток во 10 часот,

30.09.2015 (среда) на Универзитетот на Југоисточна Европа, Тетово, во амфитеатарот, со почеток во 10 часот,

01.10.2015 (четврток), на Факултет за електротехника и информациски технологии, Скопје со почеток во 10 часот,

14.10.2015 (среда), х. Кристал палас, Прилеп, во 10 часот.

и две дополнителни инфо средби за можностите за финансирање како и презентирање на обрасците за аплицирање за финансиските инструменти на  28.09.2015 (понеделник) во Сала на општина Битола, почеток во 10 часот и на  02.10.2015 (петок), сала на о. Охрид, со почеток во 10 часот.

За повеке информации искористете го линкот во прилог

http://www.fitr.mk/

ИЗВЕДЕНА ПРЕТСТАВАТА „СО ЉУБОВТА ШЕГУВАЊЕ НЕМА“

 

Публиката во малата сала на Дом на култура „Бранд Петрушев“ на 22.08.2015 (Сабота) со голем аплауз ја поздрави претставата „Со љубовта шегување нема“ во изведба на Битолскиот интимен театар, а во режија на Софија Ристевска.

Претставата, што се одигра во рамки на манифестацијата „Културно лето“, ја разработува тематиката за тоа како материјалните работи постепено се претвораат во нашиот Господ и за тоа колку љубовта денес е студена и површна. 

Претставата е работена по текст на фрацускиот автор Алфред де Мисе, кое дело потекнува од првата половина на 19-тиот век од епохата на романтизмот, но драмски е деконструиран и адаптиран на актуелните и современи текови за 21 век.

Пораката на оваа претстава е да се укаже на најнегативните импликации од капитализмот како што се: губењето на човечкиот идентитет и важноста на човечкото постоење, дехуманизацијата, губење на оригиналноста и солидарноста, на средната граѓанска класа и создавање на екстремно богати и екстремнo бедни луѓе.

Настанот беше во склоп на проектот „Топол Културен Бран  - 2015“ и истиот беше финансиран со заеднички средства на Министертсво за култура и општина Богданци.

 

 

 

ДЕЛОВНИ ИНФОРМАЦИИ

ЛИНКОВИ

 

 

Културни настани

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Број на гледања на артикли
1010536
Joomla template by Joomlashine.com