Општина Богданци                                                                                          

HomeОдноси со јавностУРЕДУВАЊЕ НА ВЛЕЗ ВО БОГДАНЦИ И „ГЕГОВА РЕКА“

Односи со јавност

ОПШТИНА БОГДАНЦИ АПЕЛИРА ЗА ПОДМИРУВАЊЕ НА ДАНОЧНИТЕ ОБВРСКИ

 Се известуваат граѓаните на Општина Богданци кои се даночни обврзници по основ на данок на имот и сите правни лица и трговци поединци, обврзници по основ на комунална такса и данок на имот дека општинската администрација ги доставува решенијата за данок на имот и комунална такса, за 2014година.Се молат физичките и правните лица уредно да ги примаат даночните решенија и решенијата за комунални такси и навремено да ги регулираат своите обврски спрема општината за 2014 година. Во спротивно, истите ќе бидат зголемени за износот на затезна камата за ненавремено плаќање, утврдена со закон како и со други дополнителни трошоци за превземените мерки за присилна наплата.

За дополнителни информации, граѓаните можат да се обратат во општина Богданци, Одделение за финансиски прашања или на телефонскиот број 034/222-335.

Исполнете ги Вашите законски обврски спрема општината, бидејќи со Вашата совесност придонесувате за изградба на нова инфраструктура и развој на  истата.

ВО СОУ БОГДАНЦИ ОДДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ ЗА РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЈЕ И ПОЛОВО ПРЕНОСЛИВИ БОЛЕСТИ

Општина Богданци во соработка со Советот за јавно здравје денес, 25.04.2014 година со почеток во 13:00 часот во СОУ „Богданци“ на учениците од втора година им оддржаа здравствено-едукативно предавање на тема: Репродуктивно здравје и полово преносливи болести. Предавањето беше оддржано од страна на д-р Софија Аврамова, член на Советот за јавно здравје на општина Богданци.

Д-р Аврамова посебен акцент стави на превентивната здравствена заштита, пренесување на сексуалните болести, инфекциите кои се пренесуваат преку размена на телесни течности, бактериски и вирусни инфекции, трихомонијаза, кандидијаза, компликации, заштита и превенција.

 

 

ДЕЛОВНИ ИНФОРМАЦИИ

ЛИНКОВИ

 

 

Културни настани

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Број на гледања на артикли
941042

Посетители

1494929
Денес
Вчера
Оваа недела
Овој месец
Вкупно
2341
1548
16138
36118
1494929

Server Time: 2018-04-21 21:01:00
Joomla template by Joomlashine.com