Општина Богданци                                                                                          

Занимливости за Општина Богданци

Вработување

Агенција за вработување 

http://www.avrm.gov.mk/

Мерки за кредитирање  

http://www.avrm.gov.mk/oglasi2-ns_article-kreditiranje-do-29-godin.nspx

Анализи за потреби од вештини

http://www.avrm.gov.mk/content/APV20132014.pdf

Програма за работа на Агенцијата за вработување за 2014

http://www.avrm.gov.mk/content/Programaza2014.pdf

Програма за самовработување

http://www.samovrabotuvanje.mk/

Корисни линкови

http://www.vrabotuvanje.com.mk/

http://www.najdirabota.com.mk/

http://www.dobrarabota.mk/

http://kariera.mk/

Интересни статистики

http://www.avrm.gov.mk/pregled-na-evidentirani-nevraboteni-lica-spored-stepen-na-obrazovanie.nspx

HomeОдноси со јавностЈавен повик за финансирање на културните активности од Буџетот на општина Богданци за 2016 година

Односи со јавност

ОДБЕЛЕЖАН УШТЕ ЕДЕН ДЕН ОД АКЦИЈАТА ЗАЕДНО – ЗА НАШИОТ ГРАД

Општина Богданци во соработка со ЈП „Комунална Чистота“ Богданци започна со изведба на џепови за поставување на контејнери, како дел од предвидените активности од акцијата „Заедно за нашиот град“.

Им благодариме на граѓаните од зграда бр.50 и бр.52 за масовното учество во акцијата која се оддржа во Саботата и ги повикуваме останатите да го следат нивниот пример.

         

Акцијата се одвиваше и покрај обврските на станарите околу одбележувањето на верскиот празник „УМРЕЛО ДЕТЕ ЗА БАНИЦА“.

 

ПОВИК ЗА СОРАБОТКА

До: Сите Невладини организации кои делуваат на територијата на општина Богданци

 

Согласно Годишната Програма за работа на одделението за ЛЕР планирана е активност со наслов: Финансирање на локални микропроекти од различни области .

Целта на оваа активност е потикнување и проширување на соработката со невладиниот сектор, и подигнување на истата на повисоко ниво.

Оваа активност ја  предлагаме како нова форма на соработка со НВО, заради досегашното искуство на слаба или никаква реализација на предвидени Буџетски средства за поддршка на НВО.

За да можеме да успееме во нашите намери потребна ни е поддршка од Ваша страна со Ваш активен пристап кон воспоставување на поконкретна соработка.

За да го утврдиме Вашиот интерес за започнување на нов начин на соработка, и заради ажурирање на нашата база на податоци која ќе ни помогне за конкретизирање на активностите со Вас и Вашите организации, ние објавивме Јавен повик на 20-ти јануари на web страната на општина Богданци за пополнување на формулар со Ваши основни податоци.

Констатирам со жалење дека ниедна невладина организација до овој момент не достави пополнет формулар.

Бидејќи сме цврсто решени, а заради заеднички интерес, да продолжиме со нашите намери за воспоставување и развивање на цврсто партнерство помеѓу јавниот и граѓанскиот сектор на територијата на нашата општина, уште еднаш Ве повикуваме за соработка.

Овој повик, заедно со формуларот за ажурирање на податоците, овој пат ќе  Ви го доставиме или по пошта или по електронски пат, или ќе Ве известиме по телефон, во зависност од тоа со какви податоци располагаме за Вашата организација во овој момент.

Се надевам дека ќе го прифатите овој повик за почеток на нова и поинтезивна соработка чии услови ќе ги креираме заедно.

Формуларот за ажурирање на податоците е прикачен на следниот линк:Formular_NVO

 

 

 

ДЕЛОВНИ ИНФОРМАЦИИ

ЛИНКОВИ

 

 

Културни настани

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Број на гледања на артикли
859763

Посетители

1400046
Денес
Вчера
Оваа недела
Овој месец
Вкупно
1273
677
7363
43639
1400046

Server Time: 2018-02-24 11:32:35
Joomla template by Joomlashine.com