Општина Богданци                                                                                          

HomeОдноси со јавност

Односи со јавност

УЧЕНИЦИ ОД ООУ ПЕТАР МУСЕВ ЈА ПОСЕТИЈА ОПШТИНА БОГДАНЦИ

Во рамки на наставните активности  денес ученицитеод четврто одделение од ООУ Петар Мусев, заедно со своите одделенски раководители, ја посетија општина Богданци.Учениците ги разгледаа кабинетот на Градоначалникот, работните простории на администрацијата како и салата на Советот на општина Богданци.

Целта на посетата беше учениците да се запознаат со функционирањето, составот и надлежностите на Локалната самоуправа во Општината.

ОДБЕЛЕЖАН УШТЕ ЕДЕН ДЕН ОД АКЦИЈАТА ЗАЕДНО – ЗА НАШИОТ ГРАД

Општина Богданци во соработка со ЈП „Комунална Чистота“ Богданци започна со изведба на џепови за поставување на контејнери, како дел од предвидените активности од акцијата „Заедно за нашиот град“.

Им благодариме на граѓаните од зграда бр.50 и бр.52 за масовното учество во акцијата која се оддржа во Саботата и ги повикуваме останатите да го следат нивниот пример.

         

Акцијата се одвиваше и покрај обврските на станарите околу одбележувањето на верскиот празник „УМРЕЛО ДЕТЕ ЗА БАНИЦА“.

 

 

 

ДЕЛОВНИ ИНФОРМАЦИИ

ЛИНКОВИ

 

 

Културни настани

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Број на гледања на артикли
1090820

Посетители

1717974
Денес
Вчера
Оваа недела
Овој месец
Вкупно
185
1934
3838
39719
1717974

Server Time: 2018-08-22 02:08:08
Joomla template by Joomlashine.com