Општина Богданци                                                                                          

Јавна трибина за одгледувачи на цвеќе

   На ден 31.07.2013, Среда, со почеток од 20.30 часот во салата на Советот на Општина Богданци ќе се оддржи трибина за одгледувачите на цвеќе. Предавач ќе биде дипломиран агроном инженер Атанас Василев.

 

Вонредна информација за најава на топлотен бран

Се предвидува најава на топлотен бран за ден 25.07.2013 година.
    Топлотниот бран е со ниво на алерт 1 и е со изразен интензитет во регионите МК.ОP, MK.PE, МК.РР, MK.OM, MK.SV и MK.NV. Потребно е да се превземат акциите од Здравствениот акционен план за фаза 1.
    Детални информации за превземање заштитни мерки од Фаза 1 можат да се најдат на http://toplotnibranovi.mk/mk_faza1.asp или во печатениот Здравствен акционен план за превенирање на последиците од топлотните бранови врз здравјето на луѓето. Препораки за заштита од топлотниот бран и можни ризици по здравјето при високи температури може да се најдат на печатените флаерите или на следниот линк http://toplotnibranovi.mk/mk_preporaki_opsti.asp.
 
   Оперативен центар на Центарот за управување со кризи на Р. Македонија телефон 02/3249-211, 02/3249-212; телефонски број на ДАТЦ на МО 23-10; телефонски броеви на ДАТЦ на МВР 20-24,35-11 и 35-02; факс: 02/3249-213, 02/3136-226; факс на ДАТЦ на МО 23-09; факс на ДАТЦ на МВР 35-05; e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. .
 
Најавата може да ја симнете од следниот линк:
 

Се одржа втората јавна трибина од областа не земјоделието на тема „Почва“

   Во просториите на СОУ „Богданци“ - Богданци, вчера со почеток во 20.15 часот се оддржа Јавна трибина од областа на земјоделието на тема „Почва“.
   Предавач и гостин на трибината беше Атанас Василев дипломиран агроном инженер. 
   Атанас Василев ја истакна значајноста на на анализата на почвата. Анализата на почвата им дозволува на земјоделците да ефикасно ги искористат биолошките и хемиските средства кои се достапни за поквалитетно и поефикасно производство на земјоделски производи.  

На трибината се зборуваше за елементи во почвата, исхрана на растенијата, почвена анализа, техники и обработка на почвата, ѓубрива и нивна примена и апсорбативна способност на почвата. Заклучокот беше дека мора да постои строго менаџирање во начинот на хранење, наводнување и прскање на производите.   Достигнатите резултати и заклучоци од трибината ја имаат можноста да екстремно влијаат на работата на земјоделците во Општина Богданци и за таа цел Општина Богданци ќе организира повеќе јавни трибини кои подиректно и подетално ќе ги запознаат земјоделците со решенија за нивните проблеми.
 
 

Јавна трибина „Почва“

   Во просториите на СОУ„Богданци“ – Богданци, на ден 23.07.2013 година  (вторник), со почеток од  20:15 часот, општина Богданци  организира Јавна трибина на тема: Почва (елементи во почвата, исхрана на растенијата, почвена анализа, техники и обработка на почвата, ѓубрива и нивна примена, апсорбативна способност на почвата).

 

Дискусија за придобивките и можностите од формирање на водна заедница

   Среда 24.07.2013 со почеток во 20.30 часот Анастасија Олумчева, Градоначалник на Општина Богданци организира јавна дискусија за можностите и придобивките за формирање на водна заедница во населено место Селемли. Дискусијата ќе се оддржи во просториите на основното училиште во населено место Селемли.

 

 

 

ДЕЛОВНИ ИНФОРМАЦИИ

ЛИНКОВИ

 

 

Културни настани

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Број на гледања на артикли
760552

Посетители

1240388
Денес
Вчера
Оваа недела
Овој месец
Вкупно
644
1669
8674
40148
1240388

Server Time: 2017-11-24 12:52:34

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Joomla template by Joomlashine.com