Општина Богданци                                                                                          

ДОНЕСЕНА НОВА ОДЛУКА ЗА КОМУНАЛЕН РЕД ВО ОПШТИНА БОГДАНЦИ

Советот на општина Богданци на Седницата оддржана на 03.12.2015 година донесе Одлука за комунален ред и мерки за нејзино спроведување во општина Богданци, која влегува во сила од 12.12.2015 година

Со  Одлукатасе уредуваат односите и начинот на вршење комуналните дејности меѓу давателите и корисниците на услугите на подрачјето на општина Богданции мерките за нејзино спроведување.

Текстот на одлуката може да го превземете од следниот линк каде подетално ќе се информирате за правата и обврските кои произлегуваат од истата.

Инспекциски надзор над спроведувањето на Одлукатавршатовластените општински комунални инспектори и редари

 

ДЕН НА ДРВОТО - 2015

И оваа година во општина Богданци успешно беше спроведена акцијата „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“, еколошка акција која се спроведува низ цела Македонија.
Се пошумуваше на м.в. „Брданов Камен“, а пошумувањето се изврши на површина од околу 2 ха со 4000 садници на чемпреси багреми.
Во акцијата беа вклучени ученици, наставници, вработените во општинската администрација, вработените во ЈП „Комунална Чистота“ Богданци и заинтересирани граѓани.

СООПШТЕНИЕ

Почитувани,

Ве известуваме дека општина Богданци ќе ја поддржи хуманитарната акција која по трет пат ја организира Здружението за заштита, помош и унапредување на статусот за маргинализирани групи граѓани ГРАДИМЕ ИДНИНА Скопје.

Во рамки на оваа хуманитарна акција во просториите на општината ќе се врши прибирање на донации во искористени и половни: мебел, бела техника, апарати за домаќинство, кујнски елементи, сервис и прибор за јадење и готвење и сл. Истите ќе бидат донирани на деца и младинци без родители и родителска грижа, маргинализирани групи граѓани и социјално ранливи категории, самохрани родители и деца од еднородителски семејства.

Вашите предмети може да ги донирате во просториите на општината секој работен ден од 08.00 до 16.00 часот.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НАЦИОНАЛНАТА АКЦИЈА ДЕН НА ДРВОТО-ЗАСАДИ ЈА СВОЈАТА ИДНИНА

По повод  „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“, Ве информираме дека акцијата ќе се реализира на ден 02.12.2015 година (среда), со почеток во 09 часот. Локацијата за пошумување, м.в. Брданов Камен, се наоѓа во близина на „Депонијата“ на Богданци.

Поради близина на локацијата за пошумување, автобуски  превоз нема да има.

Во акцијата се вклучени учениците од ООУ„Петар Мусев“ Богданци и СОУ„БОГДАНЦИ“ Богданци, како и граѓани од општина Богданци.

Учениците од ООУ„Кирил и Методиј“ од Стојаково, пошумувањето ќе го реализираат во Стојаково, м.в. Ушите. Поради близина на локацијата за пошумување до населеното место,   автобуски превоз нема да има.

 

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА ВО ДОЈРАН

На иницијатива на Локалната самоуправа и во соработка со ЦСР Гевгелија, децата од територијата на општина Богданци кои престојуваат во Дневниот Центар за децата со посебни потреби Гевгелија, заедно со своите родители и Градоначалникот на општина Богданци на ден 17.11.2015 година остварија една кратка екскурзија во Дојран каде имаа можност да поминат прекрасно време уживајќи во глетката на градот.

Ова е само една активност која става акцент на социјалната инклузија како и интеракција со средината која ги опкружува овие деца.

Впечатоците од екскурзијата беа одлични а насмевката на нивните лица беше повеќе од очигледна.  

 

 

 

ДЕЛОВНИ ИНФОРМАЦИИ

ЛИНКОВИ

 

 

Културни настани

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Број на гледања на артикли
655305

Посетители

1066216
Денес
Вчера
Оваа недела
Овој месец
Вкупно
902
939
5214
26730
1066216

Server Time: 2017-07-21 22:32:48

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Joomla template by Joomlashine.com