На 04.01.2021 година се роди првото бебе (женско) од општина Богданци во Одделението за Гинекологија и Акушерство при општата Болница во Гевгелија. Бебето е тешко 3350 грама, долго 50 см и ќе го носи името Тиана.

Мајка на првороденото бебе е  Марица Олумчев  од Богданци.

Градоначалникот на Општина Богданци, Блаже Шапов,  ја посети родилката на кои и беа доделени пригодни подароци.  Исто така ќе и биде доделен и паричен надомест одвоен од Буџетот на Општината за новородено бебе.

Советот на Општина Богданци и оваа година донесе одлука за доделување на еднократен паричен надомест на првороденото бебе од нашата општина во износ 10.000 денари и по 4.000 денари за секое родено бебе во текот на целата година.

На мајката и бебето им посакуваме здравје, среќа, успех и долг живот.

konya escort

antalya escort Saç ekimi ankara