На 20 јули жителите на Стојаково традиционално секоја година го прославуваат патронот на Православната црква „Света Недела“, заштитничка на ова населено место. Таа е закрилничка и молитвеница пред Бога за сите оние што ќе ја побараат нејзината помош.  Света Недела е празник на честа, посветеноста на верата и вербата. Им посакувам на сите граѓани од ова населено место овој голем и важен ден за нив да го поминат во добро здравје и убаво расположение. Честит панаѓур!

konya escort

antalya escort Saç ekimi ankara