Sağlık Sigortası Ankara| sanal ofis ankara sanal ofis ankara sanal ofis ankara ankara hasta bakıcı sanal ofis ankara sanal ofis ankara

Според денешната статистика на Институтот за јавно здравје, во Општина Богданци е регистриран првиот случај на ковид-19. Богданци досега беше една од ретките општини каде што немаше позитивни на коронавирус.

Во официјалните податоци регистрираниот еден случај во општина Гевгелија се однесува на лице со место на живеење во Богданци.Станува збор за лице кое веќе 12 дена се наоѓа во домашна самоизолација.

Место за паника нема. Од страна на општината превземени се сите мерки во интерес на заштитата на јавното здравје  и сме во постојана координација со институциите но, од исклучителна важност е улогата на сите од нас. Затоа, апелирам и повикувам, сите граѓани дисциплинирано и безусловно да ги почитуваат препораките на Министерството за здравство.

Препораките остануваат исти, мерките остануваат исти. Одржување на дистанца, носење заштитни маски, редовна хигиена, само на ваков начин ќе го победиме овој невидлив непријател. Ги замолувам граѓаните и медиумите да се воздржат од ширење на непроверени и нерелевантни информации.

На инфицираниот наш сограѓанин од вирусот Covid-19 му посакувам брзо и лесно да ја надмине оваа ситуација.

Преку личен пример, да покажеме високо ниво на свест, солидарност и емпатија. Јавното здравје е наша заедничка одговорност, и само од нас зависи, како пандемијата ќе се развива понатаму.

Вирусот Covid-19 постои, и никој не е имун на истиот. Да бидеме мудри и одговорни!

ankara travesti Partnerler | ankara travesti modelleri | istanbul travesti Magazin | istanbul travesti Magazin |