Sağlık Sigortası Ankara| sanal ofis ankara sanal ofis ankara sanal ofis ankara ankara hasta bakıcı sanal ofis ankara sanal ofis ankara

На 04.01.2021 година се роди првото бебе (женско) од општина Богданци во Одделението за Гинекологија и Акушерство при општата Болница во Гевгелија. Бебето е тешко 3350 грама, долго 50 см и ќе го носи името Тиана.

Мајка на првороденото бебе е  Марица Олумчев  од Богданци.

Градоначалникот на Општина Богданци, Блаже Шапов,  ја посети родилката на кои и беа доделени пригодни подароци.  Исто така ќе и биде доделен и паричен надомест одвоен од Буџетот на Општината за новородено бебе.

Советот на Општина Богданци и оваа година донесе одлука за доделување на еднократен паричен надомест на првороденото бебе од нашата општина во износ 10.000 денари и по 4.000 денари за секое родено бебе во текот на целата година.

На мајката и бебето им посакуваме здравје, среќа, успех и долг живот.

ankara travesti Partnerler | ankara travesti modelleri | istanbul travesti Magazin | istanbul travesti Magazin |