Sağlık Sigortası Ankara| sanal ofis ankara sanal ofis ankara sanal ofis ankara ankara hasta bakıcı sanal ofis ankara sanal ofis ankara

Општина Богданци во соработка со Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата (РСБСП), започна едукативна кампања, за безбедноста во сообраќајот и тоа во општинските основни училишта „Петар Мусев“ и „Кирил и Методиј“ на тема „ Да бидеме безбедни во сообраќајот“ и во СОУ „Богданци“ на тема „ Младите жртви во сообраќајни незгоди“.

Едукативните презентации  илустративно говорат за користење на пешачките премини, движење по необележани улици,преземање на безбедносни мерки при возењето со автомобил, каде да се игра, и особено за високиот ризик за сообраќајна несреќа меѓу младите возачи.

Кампањата е прилагодена на постојните услови во време на пандемија на корона вирусот и пропишаните протоколи во училиштата  и истата ќе се реализира од страна на одговорните наставници.

Дополнително од страна на РСБСП е обезбеден одреден број пакетчиња со информативен материјал кој содржи сообраќајна лектира, боенка, сообраќајна песнарка, заштитна маска и друго и истата им се подели на третоодделенците од двете општински основни училишта.

smart

ankara travesti Partnerler | ankara travesti modelleri | istanbul travesti Magazin | istanbul travesti Magazin |