Sağlık Sigortası Ankara| sanal ofis ankara sanal ofis ankara sanal ofis ankara ankara hasta bakıcı sanal ofis ankara sanal ofis ankara

На ден 03.11.2020 год. (вторник) со почеток во 14 часот општина Богданци во просториите на Дом на Култура „Бранд Петрушев“ оддржа Општински кризен штаб во врска со справување со актуелната состојба настаната со Корона вирусот на територија на нашата општина.

На состанокот со кој раководеше Градоначалникот, Блаже Шапов,  беа донесени следните заклучоци:

  • Ќе се врши редовна дезинфекција на улици и јавни површини на територијата на општина Богданци од страна на ЈП „Комунална Чистота“ Богданци;
  • Ќе се задолжат сите совети на станари да вршат редовна дезинфекција на станбените објекти;
  • Ќе се задолжат директорите на училиштата за затварање на детските игралишта за да нема собирање на групи на деца;
  • Ќе се задолжат маркетите, продавниците, банките и поштите за редовна дезинфекција на своите влезови;
  • Општината ќе изготви плакати со протоколи и мерки за заштита од корона вирусот како и плакати со протокол за време на погреби (ова од причина што како поголем проблем со кој се соочуваме е непочитувањето на протоколите од страна на наштите сограѓани за време на погреби);

За почитување на сите овие мерки и заклучоци ќе се вршат контроли на терен со тим од инспектори.

Уште еднаш апелираме до граѓаните да бидат совесни и одговорни.

Бидете совесни и одговорни кон вашето здравје и здравјето на вашите најблиски, пријатели, соседи, колеги, но и спрема секој еден жител на нашата општина. Носете маски, држете дистанца, дезинфицирајте ги рацете, не се групирајте, останете во изолација доколку сте биле во контакт со некое од позитивните лица.

ankara travesti Partnerler | ankara travesti modelleri | istanbul travesti Magazin | istanbul travesti Magazin |