Sağlık Sigortası Ankara| sanal ofis ankara sanal ofis ankara sanal ofis ankara ankara hasta bakıcı sanal ofis ankara sanal ofis ankara

Општина Богданци имајќи ја во предвид претстојната летна сезона и поголемата можност за настанување пожари, апелира до граѓаните за преземање на превентивни мерки за заштита од пожари. Се предупредуваат патниците кои патуваат со автомобили да не фрлаат догорчиња или неизгаснати цигари преку прозорците за да не се предизвикаат пожари долж патните комуникации. Да не се фрлаат стаклени шишиња и друга стаклена амбалажа и отпад, освен на местата определени за таа намена. Да се избегнува неправилно складирање на запаливи течности, гасови и цврсти запаливи материи. 

Лицата кои во периодот на зголемени надворешни температури мораат да спроведуваат работни активности на своите поседи да не ги палат стрништата за да не дојде до опожарување на околината, а останатите да се воздржат од какво било палење оган на отворено. Сопствениците на напуштетните приватни парцели редовно да ја искосат сувата вегетација, а сопствениците на викендици, штали и други видови објекти да ги зголемат мерките на претпазливост. Се замолуваат граѓаните доколку забележат одредени сомнителни места на кои е присутен оган или дим, веднаш да ги известат надлежните служби во најблиските институции и установи или да се јават на телефонскиот број 193, 112 и на 034/222-333.

ankara travesti Partnerler | ankara travesti modelleri | istanbul travesti Magazin | istanbul travesti Magazin |