Sağlık Sigortası Ankara| sanal ofis ankara sanal ofis ankara sanal ofis ankara ankara hasta bakıcı sanal ofis ankara sanal ofis ankara

06.05.2023 година (сабота): 10 часот, Градски парк Богданци

Ни претставува особена чест и задоволство да Ве поканиме на настанот на кој ќе го славиме Астрагалусот (AstragalusPhysocalyx), растение чие станиште е на територијата на општина Богданци во Значајното растително подрачје „Богданци“.

Astragalusphysocalyxили меурест козинец се наоѓа на листата на Строго заштитени диви видови во Македонија, на Глобалната црвена листа на Меѓународната унија за заштита на природата (IUCN Red list of Threatened Species), како и на првата Црвена листа на загрозени видови во С. Македонија.

Настанот ќе се одржи на 06 мај 2023 година (сабота) со почеток од 10 часот. Овој настан се реализира во рамките на проектот „Градење на локалните капацитети за управување со Значајното растително подрачје Богданци“ кој го спроведува Здружението за развој, едукација и еколошка етика – ПОЛИМАТ 13, финансиски поддржан од Critical Ecosystem Partnership Fund (CEPF).

Кон спроведување на настанот ни се придружи и Општина Богданци која го поддржа ПОЛИМАТ 13 во прославата на Денот на Астрагалусот.

Ќе ни претставува особено задоволство доколку одлучите да ја поминете сабота 06 мај 2023 година во Богданци на настан кој за прв пат го реализираме оваа година.

Се радуваме на Вашето присуство и поддршка во славење на нашата природна реткост и убавина – меурест козинец (Astragalusphysocalyx).Во прилог се наоѓа агендата и линк од Facebook настанот:

https://www.facebook.com/events/3412010405751326?ref=newsfeed

_________________________________________________________________________

Ден на Астрагалусот

Датум: 06.05.2023 (сабота)

Време: 10:00 часот

Место: Градски парк, Богданци

АГЕНДА

09:30 – 10:00 Пристигнување на учесници. Збирното место е кај првата информативна табла.

10:00 – 12:30 Искачување по патеката на Астрагалусот. Должината на патеката е вкупно 4 км во два правци со прикладна облека и обувки и задолжително носење на вода.

16:00 – 17:00 Ликовна работилница за деца. Учесници се дечиња од детската градинка „Коста Поп Ристов Делчев“.

17:00 – 19:30 Квизови на знаење. Учесници по тимови се ученици од основните и средното училиште од општина Богданци.

19:30 – 20:00 Доделување на награди

20:00 – 22:00 Концерт

ankara travesti Partnerler | ankara travesti modelleri | istanbul travesti Magazin | istanbul travesti Magazin |