Со положување цвеќе пред спомен бистите на паднатите борци кои загинале во воените дејствија за ослободување на Богданци,  Општина Богданци свечено го одбележа Денот на ослободувањето,10 октомври.

Свеченото одбележување започна со положување на свежо цвеќе на бистите на паднатите борци и спомен-плочата на  Васо Марков, партизан од Серменин кој загинал при воените дејствија во Богданци, од страна на градоначалникот Блаже Шапов, претседателот на Советот Драгица Ѓавочанова, претставници од Сојузот на борците и нивни продолжувачи, претставници од општинските училишта и граѓани кои им оддадоа достојна почит на луѓето заслужни за нашата слобода.

Предводникот на боречката организација, Митко Чакалов, во своето обраќање истакна дека никогаш нема да се заборави борбата на луѓето што загинале за нашата слобода, дека ќе се почитуваат нивните дела и дека ќе се продолжи по патот на нивниот сон за слободно Богданци.

Воедно градоначалникот на Општина Богданци, Блаже Шапов, на своите сограѓани им го честита Денот на општината, а на граѓаните на Република Македонија – 11-ти Октомври, денот на Народното востание.

Почит и слава до сите херои кои несебично ги дале своите животи во ослободувањето на својата татковина!

konya escort

antalya escort Saç ekimi ankara