Денес, 01 септември заѕвони првото училишно ѕвонче за учебната 2022/2023 година. Со пригодни свечености беа пречекани првачињата во двете основни училишта во општината, ООУ „Петар Мусев“-Богданци и ООУ „Кирил и Методиј“-Стојаково. Исто така новата учебна година стартуваше и во средното општинско училиште „Богданци“-Богданци а голем ден беше и за дечињата од Детската Градинка „Коста Поп Ристов Делчев“ .

Секој почеток на учебната година буди чувства, емоции, особено кај првачињата и нивните родители. Се надевам дека овој ден е возбудлив за сите првачиња кои за првпат ќе седнат во училишните клупи и ќе навлезат во светот на образованието, науката и забавата. Ви порачувам драги ученици, максимално да ги уживате овие денови, бидејќи тие нема да се вратат. Затоа, бидете горди што тргнувате во училиште. Бидете горди што сте првачиња,

Среќно првачиња!

Среќно ученици!

Успех и за вработените во образовните институции!

konya escort

antalya escort Saç ekimi ankara