Честит празник Богданци

Со положување цвеќе пред спомен бистите на паднатите борци кои загинале во воените дејствија за ослободување на Богданци,  Општина Богданци го одбележа Денот на општината, 10-ти Октомври, 77 години од ослободувањето на Богданци од фашистичките окупатори. На настанот присуствуваа градоначалникот Блаже Шапов, претседателот на Советот Елена Шутарова, пратеник од Собранието Драгица Ѓавочанова,  претставници од Сојузот на борците и нивни продолжувачи, претставници од детската градинка и општинската администрација кои им оддадоа достојна почит на луѓето заслужни за нашата слобода.

Денеска празнуваме и чествуваме за храброста и делата на  сите борци  кои   ги положија своите животи за слободен град.  Пишаната историја го забележала овој датум  како симбол  за градење   слободно, мирно и модерно Богданци.

Нека ни е честит празникот 10 Октомври  – Денот на ослободувањето на Богданци и 11 Октомври – Денот на македонскиот непокор!

Ви посакувам добро здравје и уште многу вакви годишнини.

Градоначалник на Општина Богданци

Блаже Шапов

Известување

И З В Е С Т У В А Њ Е

Се известуваат сите граѓани на Општина Богданци, кои поради некоја причина не успеале во изминатите денови  да остварат контакт со попишувачот, односно попишувачот не ги нашол дома или не стапил со нив во контакт, дека својата граѓанска и законска должност , со цел никој да не биде пропуштен во пописот може да ја остварат во седиштето на КПР 3 Богданци до 30.09.2021 година.

Лица за контакт: Силвана Данаилова -Претседател на КПР 3 Богданци, контак телефон 072 223 193

Реонските инструктори: Валентина Попова  контакт телефон 077 870 682, Катерина Вангелова  контакт телефон 071 320 834

 

Известување за зелена нафта

И З В Е С Т У В А Њ Е 

 

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство – Подрачна единица Гевгелија ги известува сите земјоделски производители кои пријавиле и користеле субвенции за 2020 год. (а не се корисници на мерката 1.18) да дојдат лично во просториите на Подрачната единица за да ги подигнат своите картички за „зелена нафта“ за 2020 година. Со себе да понесат и важечка лична карта.

Времена измена на режимот на сообраќај на улиците Маршал Тито, Изворски и Олга Петрушева

Се известуваат граѓаните на Општина Богданци дека поради реконструкција на улица „Бранд Петрушев“ во Богданци од утре, Сабота (11-ти Септември) од 08.00 часот ќе се воведе времена измена на режимот на сообраќај, така што сите улици кои се еднонасочни и кои се спојуваат со улица „Бранд Петрушев“ ќе бидат двонасочни. Станува збор за улиците „Маршал Тито“, „Изворски“ и „Олга Петрушева“ за кои ваквиот режим на сообраќај ќе важи се до завршување на градежните активности на улица „Бранд Петрушев“ и на истите ќе биде забрането запирање и паркирање.

Се замолуваат граѓаните да наидат на разбирање и да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

Соопштение

СЕ ИЗВЕСТУВААТ ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА БОГДАНЦИ ДЕКА ЌЕ СЕ ЗАПОЧНЕ СО ИЗВЕДУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ НА УЛИЦА БРАНД ПЕТРУШЕВ ВО БОГДАНЦИ ОД 10.09.2021Г.(ПЕТОК). ПОТРЕБНО Е ГРАЃАНИТЕ ДА НЕ ПАРКИРААТ ВОЗИЛА НА УЛИЦАТА ЗАРАДИ НЕПРЕЧЕНО ОДВИВАЊЕ НА ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НА ИСТАТА.

ЗА ТАА ЦЕЛ ОД ПОНЕДЕЛНИК, (13-ТИ СЕПТЕМВРИ) УЛИЦИТЕ МАРШАЛ ТИТО И ИЗВОРСКИ ЌЕ БИДАТ ДВОНАСОЧНИ СЕ ДО ЗАВРШУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ И НА ИСТИТЕ ЌЕ БИДЕ ЗАБРАНЕТО ЗАПИРАЊЕ И ПАРКИРАЊЕ.

Младите ракометари на РК МЛАДОСТ 1977 АД Богданци на прием кај Градоначалникот

По повод освоено второ место на државно првенство на Ракометна Федерација на Македонија, ракометарите – категорија кадети и стручниот штаб на РК МЛАДОСТ 1977 АД Богданци, денеска имаа средба со Градоначалникот, кој го пофали нивниот успех. Домаќин на F4 во Македонија беше РК Младост кој во полуфиналето играше со РК Вардар каде по освоената победа клубот успеа да се пласира во финале со РК Металург Скопје и го освои второто место.

За најдобар играч на ова првенство беше избран ракометарот Стојанче Наумовски.

 

За таа цел, од страна на Градоначалникот, Блаже Шапов, на ракометарите им беа доделени Благодарници и пехар за особен придонес за развој на ракометот во Богданци.

Градоначалникот изразувајќи го своето огромно задоволство од досегашните постигнати резултати, особено од големиот успех со пласманот во Фајнл фор, им посака што поголеми успеси во иднина нагласувајќи дека ракометарите и понатаму ќе ја имаат неговата поддршка во рамките на можностите на општината со единствена цел за унапредување на спортот во општината.

Соопштение до Општинско здружение на пензионери

Започнувајќи од 28.06.2021 година општинското здружение на пензионерите-Богданци започна соработка со општина Богданци според која за членовите на здружението ќе се обезбеди еден основен пакет на услуги со работно ангажирање на 2 лица (негувател за стари лица) во рамките на програмата за општинско корисна работа (Проект: Креирање можности за работа за сите и поддршка на Владата во спроведување на Оперативниот план за услуги на пазарот на труд и активни програми и мерки за вработување за 2021) при што се повикуваат сите пензионери членови на ОЗП-Богданци кои се заинтересирани за добивање на овој пакет услуги да се пријават во канцеларијата на ОЗП-Богданци во Богданци

Објавен јавен повик за учество во програмата „Општинско-корисна работа“

Општина Богданци ги повикува сите евидентирани невработени лица (активни баратели на работа) жители на општина Богданци кои своето вработување сакаат да го решат во рамките на програмата за опшптинско корисна работа (Проект: Креирање можности за работа за сите и поддршка на Владата во спроведување на Оперативниот план за услуги на пазарот на труд и активни програми и мерки за вработување за 2021) да се пријават во центарот за вработување Гевгелија– дисперзирана канцеларија Богданци со пополнување на пријава за учество во програмата за ОКР и изјава за согласност.

На јавниот оглас може да се пријават невработени лица од следните целни групи:

–       Долгорочно невработени лица (над 12 месеци во евиденција, со предност на невработени лица над 5 години)

–       Млади лица до 29 години

–       Лица постари од 50 години

–       Невработени лица на кои им престанал работниот однос во периодот на Коронавирусот COVID -19

–       Лица корисници на гарантирана минимална помош

–       Лица корисници на паричен надоместок по основ на невработеност

–       Лица кои имале статус на деца без родители и родителска грижа

–       Жртви на семејно насилство

–       Лица со попреченост

–       Жени припадници на ромската етничка заедница и  на останатите етничките заедници

–       Лица припадници на ромската етничка заедница

–       Лица на кои им е решен статусот со лична документација

–       Самохрани родители

–       Родители на деца со пречки во развојот

–       Родители на 3 и повеке деца

–       Лица со незавршено средно или пониско образование

За проектот во општина Богданци ќе се ангажираат 2 (две) лица за период од 9 (девет) месеци со скратено работно време (20 работни часови неделно) со месечен надоместок од 9000 денари со вклучен персонален даноки осигурување од случај на несреќа при работа и професионално заболување за следните работни места:

  • 2 позиции: 2 негуватели за стари лица

Поконкретните услови, права и обврски ќе бидат уредени со склучувањето на договор со невработените лица.

Јавниот оглас е отворен од 04.08.2021 до 13.08.2021 година.

Јавен повик ОКР

jokerbet

tempobet

youwin

hepsibahis

grandpashabet

buca escort

trendbet mrcasino

gaziantep escort bayan gaziantep escort kayseri escort