Sağlık Sigortası Ankara| sanal ofis ankara sanal ofis ankara sanal ofis ankara ankara hasta bakıcı sanal ofis ankara sanal ofis ankara

На ден 02.06.2020 година (вторник) на територијата на Општина Богданци се изврши второто ларвицидно прскање против комарци од страна на компанијата „Лиса“ која е избрана за извршување на оваа операција во десетте општини од страна на Центарот за развој на Југоисточниот плански Регион по завршената тендерска постапка.

Теренското третирање против ларви од комарци се изврши со средство во вид на гранули кои се расфрлаат во плитка застоена вода, согласно Елаборатот од Подрачното одделение на ЦЗЈ Гевгелија.

За разлика од претходните години каде што третирањето беше по авионски пат, оваа година за прв пат се донесе одлука за третирање по земјден пат, со надеж дека со овој метод ќе се постигне поголем ефект и превенција.

Следува првото третирање против адултни комарци, кое на територијата на општина Богданци е предвидено да се изврши на 11.06.2020 година (четврток) во периодот од 19.00 до 02.00 часот.

ankara travesti Partnerler | ankara travesti modelleri | istanbul travesti Magazin | istanbul travesti Magazin |