Sağlık Sigortası Ankara| sanal ofis ankara sanal ofis ankara sanal ofis ankara ankara hasta bakıcı sanal ofis ankara sanal ofis ankara

Општина  Богданци ќе се вклучи во големата еколошка акција „Генералка викенд“ која е во организација на „Мен енд маунтен“, а со поддршка на Пивара Скопје, Пакомак и Нула Отпад. Акцијата ќе се одвива на ден 17-ти мај (петок) со почеток во 10.00 часот.

Локациите на кои што ќе се одвива чистењето се:

                                       
– Пристапен пат до ветерни електрани, потег од раскрсница R 1109 до Градската депонија

– Брана Паљурци

– Спортска сала МЛАЗ Богданци и околу Стадионот ВАРДАРСКИ

– Јавен простор околу Дом на култура Стојаково

– Манастир „Чука“ Стојаково

– Просторот околу Градинката и јавни површини во центарот на Стојаково

– Селски гробишта во Селемли

– Јавен простор околу училиштата и училишните дворови во Богданци, Стојаково и Селемли

Целта на оваа акција е да се подигне еколошката свест на граѓаните за почиста и поздрава животната средина и во истата ќе се вклучат општинската администрација, ЈП „Комунална Чистота“, училиштата, невладини организации, спортски клубови и месните заедници .

 Ги повикуваме сите заинтересирани граѓани кои се во можност, да земат учество во оваа еколошка акција на некоја од погореспоменатите локации и сите заедно да дадеме свој придонес во зачувувањето на животната средина.

ankara travesti Partnerler | ankara travesti modelleri | istanbul travesti Magazin | istanbul travesti Magazin |