Sağlık Sigortası Ankara| sanal ofis ankara sanal ofis ankara sanal ofis ankara ankara hasta bakıcı sanal ofis ankara sanal ofis ankara

На ден 03.04.2020 год. (петок) со почеток во 10 часот општина Богданци оддржа Општински кризен штаб во врска со спречување на внесување и ширење на корона вирус Kovid-19 на територија на општина Богданци.

На седницата покрај досега преземените мерки и заклучоци од страна на општина Богданци, а согласно препораките од страна на Главниот координативен кризен штаб и Владата на РСМ беа донесени следните заклучоци:

  1. Да се задолжат Советите на станари и станарите во станбените згради редовно да вршат дезинфекција на зградите.
  2. Да се постават дезинфекциони бариери со сензори на влезовите во Богданци .
  3. Воведени се дежурни телефони –Сите граѓани кои имаат потреба од консултација за психолошка поддршка можат да се обратат на дежурните телефонски броеви: 076 304 990 и 078 331 351 за возрасни лица во текот на 24 ч. За психолошка поддршка за деца и адолесценти, консултации на дежурниот телефонски број: 078218031.
  4. Да се оградат со лента летниковците покрај брана Паљурци за да нема собирање на поголеми групи на луѓе и почесто патролирање од страна на полицијата.
  5. Да се известат сите маркети, аптеки, банки и објекти кои даваат поштенски услуги, задолжително да обезбедат ред при влез и во внатрешноста во овие објекти, со цел да се контролира влезот и бројот на лица во истите, така што ќе се обезбеди минимум потребното растојание од два метри помеѓу лицата пред и во објектите.
  6. Да се продолжи со дезинфекција на улиците и јавните површини на територијата на општина Богданци, по однапред утврдена динамика од страна на општината.

 

ankara travesti Partnerler | ankara travesti modelleri | istanbul travesti Magazin | istanbul travesti Magazin |