Sağlık Sigortası Ankara| sanal ofis ankara sanal ofis ankara sanal ofis ankara ankara hasta bakıcı sanal ofis ankara sanal ofis ankara

Традиционалната манифестација за подготовка и презентација на слаткото од диви смокви и годинава по 12-ти пат се оддржа во Богданци, на 14-ти Мај, недела со почеток во 12.00 часот во Градскиот Парк.

            Организаторот на настанот „Slow Food Еко Росалес“ од Богданци преку организирањето на Фестивалот на дивите смокви има за цел да ги промовира плодовите од југот на земјата со цел заштита на биодиверзитетот, но и заштита на традиционалните домашни вредности од ова поднебје.

            Слаткото од диви смокви го подготвуваа екипи од Богданци, Гевгелија, Валандово и Дојран кој процес траеше повеќе часови, па затоа фестивалскиот настан беше збогатен и со пригодна програма на која настапија локални изведувачи и тоа: Пеачка група при Здружението на пензионери од Богданци, КУД „Бранд Петрушев“, Слободанка Арнаудова, „Фониа“, Марија Ичкова, Ице Горичев, Валери Заров, Здравко, Ристо-Тарабан и Милош и ФА „Мегдан“.

            Настанот беше посетен и од страна на Министерката за животна средина и просторно планирање, Каја Шукова а имаше и гости од Битола, Струга, Велес, Берово, Скопје, Прилеп, Крива Паланка, Пробиштип и Италија кои  промовираа нивни домашни традиционални производи.

          

  Фестивалот е поддржан од Општина Богданци и бројни локални фирми и приватни стопанственици.

ankara travesti Partnerler | ankara travesti modelleri | istanbul travesti Magazin | istanbul travesti Magazin |