Sağlık Sigortası Ankara| sanal ofis ankara sanal ofis ankara sanal ofis ankara ankara hasta bakıcı sanal ofis ankara sanal ofis ankara

Општина Богданци ја посети амбасадорот на Јапонија во Македонија, Н.Е. Оцука Казуја. При посетата, Градоначалникот на општина Богданци, Блаже Шапов, оствари работна средба со јапонскиот амбасадор, на којашто го запозна за основните податоци за нашата општина, за тоа какви проекти се работат во моментов и што се планира да се сработи во иднина.

По средбата, присустуваа на Изложбата „Jaпонскиот лебдечки свет UKIYO-Е“, којашто беше поставена во ЈОУДК „Бранд Петрушев“ по повод одбележување на 30-годишнината од воспоставувањето дипломатски односи помеѓу Јапонија и Македонија. Изложбата беше збогатена со ликовна работилница, на којашто учествуваа ученици од ООУ „Петар Мусев“- Богданци, под менторство на ликовниот педагог, Перо Танчев.

Градоначалникот упати  покана до сите љубители на уметноста да ја посетат оваа изложба која ќе биде поставена 7 дена. На изложбата ќе имаат можност да се запознаат со делата на најпознатите јапонски мајстори на дрворезот од 17 и 18 век. Овде се и делата на најпознатиот мајстор на ukiyoe, Хашикава Кишибеи, кои ги претставува жените во ново светло.

ankara travesti Partnerler | ankara travesti modelleri | istanbul travesti Magazin | istanbul travesti Magazin |