Одделението за човечки ресурси и поддршка на Градоначалникот ги врши работите што се однесуваат на:

 • принципот на постојано усовршување на јавната администрација;
 • обезбедува координација на управување со процеси и човечки ресурси, стручно усовршување, едукација, тренинг-обука на вработените во општинската администарција;
 • координација на процесот на оценување на државните службеници;
 • подготвување на одлуката за организацијата, делокругот и начинот на извршување на работите на општинската администрација, Правилникот за систематизација на работните места во општинската администрација, како и измените и дополнувања на овие акти;
 • спроведување на политиката за управување со човечки ресурси во органот;
 • подготовка на Годишен план за вработување во институцијата;
 • вработување и мобилност во државната служба;
 • работни односи;
 • остварување соработка со Министерството за информатичко општество и администарција и Агенцијата за администрација;
 • техничка поддршка на Градоначалникот;
 • организира приеми кај Градоначалникот;
 • води евиденција за службени патувања во земјата и странство и
 • други работи утврдени со закон и други прописи, статутот и актите на Советот и Градоначалникот на општината.“.

Раководител на одделението за човечки ресурси и поддршка на Градоначалникот: Венера Зелева, тел за контакт 078 321 465; е-маил адреса: veneravaneva@yahoo.com;

jokerbet

tempobet

youwin

hepsibahis

grandpashabet

buca escort

trendbet mrcasino

gaziantep escort bayan gaziantep escort kayseri escort