Закажана шеесет и шестата седница на Советот на Општина Богданци

Ве известуваме дека шеесет и шестата седница на Советот на Општина Богданци е закажана за ден 21.07.2021 година (среда) со почеток во 08.00 часот во Домот на културата „Бранд Петрушев“-Богданци.

На седницата ќе се работи по следниот

ДНЕВЕН  РЕД

 1. Предлог-Одлука за измена и дополнување на Одлуката за извршување на Буџетот на Општина Богданци за 2021 година;
 2. Предлог-Квартален извештај за извршување на Буџетот на Општина Богданци за периодот април-јуни 2021 година;
 3. Предлог-Програма за измена и дополнување на Програмата за активностите на Општина Богданци во областа на локалниот економски развој (ЛЕР) во 2021 година;
 4. Предлог-Програма за дополнување на Програмата за изградба, реконструкција, одржување и заштита на локални патишта и улици во Општина Богданци за 2021 година;
 5. Предлог-Програма за дополнување на Програмата за изработување на урбанистички планови во Општина Богданци за 2021 година;
 6. Предлог-Одлука за измена на Одлуката за одобрување на План на програми за развој на Општина Богданци за 2021 година;
 7. Предлог-Измени и дополнувања (ребаланс) на Буџетот на Општина Богданци за 2021 година;
 8. Извештај за проценетите штети од временска непогода (слана) на земјоделски култури што се случи на 08, 09, и 10 април 2021 година од Комисијата за Процена на штета  од  елементарни непогоди на Општина Богданци;
 9. Предлог-Одлука за измена и дополнување на одлуката за основање на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион;
 10. Предлог-Решение за разрешување на член на Надзорен одбор на ЈП „Комунална чистота“-Богданци;
 11. Советнички прашања.

Закажана шеесет и петтата седница на Советот на општина Богданци

Ве известуваме дека шеесет и петтата седница на Советот на Општина Богданци е закажана за ден 29.06.2021 година (вторник) со почеток во 15.00 часот во Домот на културата „Бранд Петрушев“-Богданци.

На седницата ќе се работи по следниот

ДНЕВЕН  РЕД

 1. Годишен план за вработување на ООУ „Петар Мусев“-Богданци за 2022 година;
 2. Предлог-Одлука за давање согласност за формирање паралелки со помал број на ученици во ООУ „Петар Мусев“-Богданци;
 3. Годишен план за вработување на ЈОУ Дом на културата „Бранд Петрушев“-Богданци за 2022 година;
 4. Предлог-Одлука за потврдување на Урбанистички проект со план за парцелација на КП 11480, 11476/2 и делови од КП 11478, 11477/1, 11476/1, 11473/2, 9952/1 во, КО Богданци, општина Богданци;
 5. Предлог-Одлука за привремено мирување на обврските од член 3 и член 4 од Договорот за утврдување и плаќање на надоместокот за уредување на градежно земјиште УПI број 11-39 од 10.08.2020 година, член 3 од анекс 1 УПI број 11-39 од 09.10.2020 година и член 3 од анекс 2 УПI број 11-39 од 31.12.2020 година;
 6. Предлог-Статутарна одлука за измена и дополнување на Статутот на Општина Богданци;
 7. Предлог-Одлука за обезбедување на финансиска помош;
 8. Советнички прашања.

Свикана шеесет и четвртата седница на Советот на Општина Богданци

Ве известуваме дека шеесет и четвртата седница на Советот на Општина Богданци е закажана за ден 27.05.2021 година (четврток) со почеток во 14.00 часот во Домот на културата „Бранд Петрушев“-Богданци.

На седницата ќе се работи по следниот

ДНЕВЕН  РЕД

 1. Предлог-Одлука за обезбедени средства за надоместок за експропријација на недвижен имот за изградба на комунална инфраструктура во Општина Богданци;
 2. Предлог-Одлука за привремено мирување на обврските од член 3 и член 4 од Договорот за утврдување и плаќање на надоместокот за уредување на градежно земјиште УПI број 11-39 од 10.08.2020 година, член 3 од анекс 1 УПI број 11-39 од 09.10.2020 година и член 3 од анекс 2 УПI број 11-39 од 31.12.2020 година;
 3. Нацрт-Статутарна одлука за измена и дополнување на Статутот на Општина Богданци;
 4. Предлог-Измена на Годишен план за вработување во Општина Богданци за 2021 година;
 5. Предлог-Одлука за основање на заедничко јавно претпријатие за заловување и третман на бездомни кучиња;
 6. Советнички прашања.

 

 

Закажана шеесет и третата седница на Советот на Општина Богданци

Ве известуваме дека шеесет и третата седница на Советот на Општина Богданци е закажана за ден 26.04.2021 година (понеделник) со почеток во 14.00 часот во Домот на културата „Бранд Петрушев“-Богданци.

На седницата ќе се работи по следниот

ДНЕВЕН  РЕД

 1. Годишен извештај за работата на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион за 2020 година;
 2. Годишен извештај за спроведувањата на Програмата за развој на Југоисточниот плански регион за 2020 година;
 3. Предлог-Квартален извештај на Буџетот на Општина Богданци за периодот јануари-март 2021 година;
 4. Предлог-Одлука за пристапување кон измени и дополнувања на Статутот на Општина Богданци;
 5. Предлог-Деловник за работа на Партиципативно тело;
 6. Извештај по Годишна сметка на ЈП „Комунална чистота“-Богданци за 2020 година;
 7. Советнички прашања.

 

Закажана шеесет и втората седница на Советот на Општина Богданци

Ве известуваме дека шеесет и втората седница на Советот на Општина Богданци е закажана за ден 21.04.2021 година (среда) со почеток во 17.00 часот во Домот на културата „Бранд Петрушев“-Богданци.

На седницата ќе се работи по следниот

ДНЕВЕН  РЕД

 1. Предлог-Одлука за давање согласност за намената на инвестицијата и за обезбедените средства за реализација (Проект „Реконструкција на Локален пат Л603 од с. Стојаково до с. Ѓавато Општина Богданци, фаза I“);
 2. Предлог-Одлука за давање согласност за намената на инвестицијата и за обезбедените средства за реализација (Проект „Подобрување на сообраќајната инфраструктура преку реконструкција на шест улици во село Стојаково, Општина Богданци“);
 3. Предлог-Одлука за проширување на средства на Буџетот на Општина Богданци за 2021 година.

 

ekbonus.com deneme bonusu veren siteler linkegit.com

bahis siteleri grandbetting cratosslot betkanyon albibet aresbet galabet maltcasino vdcasino baymavi supertotobet retrobet betasus betexper btcbahis betvole ngsbahis betmatik